Mij is gevraagd om duidelijk te maken waarom Villa Pardoes als goed doel en hoe ik alles voor mij zie.

 

Om te beginnen is het maken van trektochten te paard een passie van mij, die ik ook overgebracht heb op mijn kinderen. Mijn jongste dochter was 7 jaar toen zij op haar Shetlander al een trektocht van 400km meereed.

 

Al langere tijd wilde ik een trektocht koppelen aan een goed doel, om door middel van een sponsorrit zoveel mogelijk geld op te halen voor dit doel. Onze keus is daarbij gevallen op Villa Pardoes. Een stichting die heel veel goed werk verricht voor gezinnen met ernstig tot zelfs terminaal zieke kinderen, 

 

Jaren geleden toen mijn jongste zoon nog klein was, was hij een zwaar Cara (astma) patiëntje en lag van een kwartaal minimaal een maand in het ziekenhuis. Als ouders doet dit je heel wat om je kindje daar zo te moeten zien liggen maar je moet sterk blijven voor je kind. In die tijd, eind jaren tachtig, kon één van de ouders nog bij je kind blijven slapen op een matrasje onder het kinderledikantje. Meestal deed zijn moeder dat terwijl ik thuis de boel runde met nog twee kinderen, werk enz. kortom veel stres. Gelukkig is met mijn zoon alles goed gekomen, maar dit maakt wel duidelijk waarom ik Villa Pardoes een warm hart toe draag.

 

Zij zijn zo ingericht dat ze gezinnen met ernstig zieke kinderen, de vaak zo broodnodige, compleet verzorgde week vakantie kunnen aanbieden. Deze kinderen met hun ouders, broertjes en zusjes en soms opa en oma genieten dan van zo'n vakantie week waarbij ze de ziekte en dagelijkse stres even naar de achtergrond kunnen schuiven. Maar ook belangrijk ze hebben de gelegenheid om ook met lotgenootjes praten.

 

VOOR HEN IS DEZE SPONSORRIT!!

 

We hebben de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella als doel voor onze trektocht genomen omdat de afstand daarnaartoe, ca. 2500km., ongeveer overeenkomt met de kosten om één gezin een volledige verzorgde week vakantie te geven bij Villa Pardoes. (Inclusief de entree bewijzen voor diverse attractieparken}

 

Om dit doel te realiseren is iedere euro welkom.

 

HET MAAKT NIET UIT WAT U SPONSERD, U HELPT MEE OM EEN ZIEK KIND, GEZAMELIJK MET  HET GEZIN, EEN ONVERGETELIJKE VAKANTIE TE BEZORGEN EN IN SOMMIGE GEVALLEN MISSCHIEN WEL ZIJN OF HAAR LAATSTE.   WIJ REKENEN OP U!!